ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Σε ένα εντυπωσιακό μέρος, απέναντι στο βράχο της Χρυσοπηγής, βρήκαμε την κατάλληλη θέση για να χτίσουμε το Paradise Place.

Σε απόσταση 200 μέτρων από τη μονάδα, θα βρείτε την παραλία του Αποκοφτού, λειτουργούν παραδοσιακές σιφνέικες ταβέρνες με τοπικές γεύσεις.

Αξίζει να απολαύσετε το μπάνιο σας στην αμμουδερή παραλία του Αποκοφτού με τα καταγάλανα νερά και τη σκιά από τα αλμυρίκια, στη μικρή βοτσαλωτή παραλία Σαούρες και γιατί όχι, να βουτήξετε από τα βράχια της Χρυσοπηγής.

Για τους λάτρεις της βόλτας, από την παραλία του Αποκοφτού ξεκινάει ένα από τα πιο πολυπερπατημένα μονοπάτια της Σίφνου, που συνδέει τη Χρυσοπηγή με τον γραφικό οικισμό του Φάρου. Το μονοπάτι είναι σε όλο του το μήκος πλακοστρωμένο και φωτιζόμενο ενώ το περπάτημα διαρκεί περίπου 30', χαρίζοντάς σας πραγματικά μοναδικές εικόνες καθώς το μονοπάτι ακολουθεί το δαντελωτό του γιαλού, 20 μέτρα ψηλότερα. Από εδώ θα δείτε τον βράχο της Χρυσοπηγής να ξεχωρίζει από το υπόλοιπο νησί και καθώς θα πλησιάζετε στην παραλία του γλυφού στο Φάρο, θα περάσετε δίπλα στα απομεινάρια της σκάλας φόρτωσης των μεταλλευμάτων. Οι λάτρεις της πεζοπορίας μπορούν να συνεχίσουν ακολουθώντας από εκεί ένα από τα κεντρικότερα μονοπάτια του νησιού, που θα τους οδηγήσει σε μιάμιση ώρα στη Σεράλια, την παραλία του μεσαιωνικού οικισμού του Κάστρου.

Σε απόσταση 2,5χλμ βρίσκεται η παραλία του Πλατύ Γιαλού, όπου θα βρείτε πλήθος από εστιατόρια και καφέ πάνω στο κύμα, μπαρ και εμπορικά καταστήματα.

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ

150μ.

150μ.

ΣΑΟΥΡΕΣ

ΑΠΟΚΟΦΤΟ

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom